Aventura Caucaziana – partea a II-a

In sfarsit am timp sa mai si scriu pe blog…Unde am ramas? aeroport, Mineralnye Vody,tren, Kislovodsk… aha, mi’am adus aminte.

E 6 dimineata, jumate adormit, cu un rucsac de 35 kg in spate astept un taxi care sa ma duca la punctul de intalnire cu grupul cu care fac transferul catre tabara de baza. Dupa 5 min de asteptare apare si taxiul.. o Volga ingrijita condusa de un sofer cu o fata de…rus :). Ii explic unde trebuie sa ajung, se uita el putin cam stramb la mine ca nu stiu ruseste dar asta e, ne intelegem noi. Dupa putin timp primesc si obisnuita intrebare: ,,Americanski?” , raspund: ,, Niet, Romania, Bucharest” si replica lui ma loveste: ,, aaaa Romania, Ceausescu..” . Ajuns la punctul de intalnire ma bag in vorba cu ghidul grupului cu care ma inteleg foarte bine si fac cunostinta si cu grupul. Grupul este mic, de 3 persoane, un tip din Norvegia cu un ochi vanat si 2 baieti din Africa de Sud.

IMG_0394IMG_0395

  Dupa vreo 3 ore de hartoape in conserva sovietica am ajuns si in tabara de baza a Elbrusului. O zona foarte turistica, plina ochi de turisti si de o imensitate remarcabila. O persoana normala cand ajunge in tabara de baza petrece acolo 2 zile pregatindu-si organismul pentru ce urmeaza. Eu fiind putin sarit de pe fix dupa 1h ajuns, mi’am pus cortul si am plecat spre tabara 1 ca sa vad ce chef se da acolo :D. Am pornit la drum cu Natasha, o rusoaica care toata vara sta pe Elbrus ca ghid,serpas sau orice ocupatie numai sa fie pe munte. Ea isi cara o parte din echipament in T1 si am profitat de ocazie. Atat de entuziasmat eram ca ajung la 3800 ca am uitat sa mananc ceva si sa imi iau apa cu mine :)).Am pornit cu Natasha si in prima jumate de ora am disperat-o cu intrebari despre Elbrus, Rusia, Caucaz, bla bla bla si la un moment dat mi-a zis ca daca vreau pot sa o iau in fata…atat mi’a fost…am luat’o la fuga. Saream de pe o piatra pe alta, alergam in orice directie numai ca sa vad cat mai mult si sa ma bucur de priveliste. Am ajuns in T1 in 2h 30′ (timpul normal este de 5-6h). Imi petrec vreo 1h prin T1 si o iau la fuga la vale, nu mai pot de foame si in plus vreau sa beau o bere :).

IMG_0420
Tabara de baza

 

Crevase
Crevase
IMG_0415
Tabara 1

A doua zi ma trezesc destul de tarziu, pregatesc rucsacul si plec spre T1. Rucsacul e greu, nu e nici un nor pe cer, aproximativ 30ºC, ma tarai si abia dupa 5 ore ajung in T1. Imi montez casa si incep sa ma acomodez cu viata pe morena ghetarului. Intru in vorba cu ghizii, ascult povesti despre Elbrus, Bezenghi (Chamonixu’ rusesc ), numai bine am ce visa noaptea.

IMG_0485
Casa dulce casa
IMG_0486
Cel mai inalt punct din Europa

IMG_0512

16.09.2014, fata Nordica a Elbrusului, tabara 1

Ma trezesc dimineata si incep sa imi sortez echipamentul. Azi urc in aclimatizare pana la Lenz Rocks care se afla la altitudinea de 4600m, unde trebuie sa imi las si o parte din echipament. Va fi prima oara cand am sa merg pe un ghetar, am sa trec pe langa crevase, trec de 4000m, atatea emotii si totusi abia astept sa plec:). Dupa jumatate de ora ajung in zona de crevase. Ma sperie cand vad ca abia se observa si pe vreme rea, daca nu esti asigurat, e destul de nasol. Ma trec fiorii dar ce sa fac, continui. Urc destul de repede, zapada e topita si la un moment dat se intampla ceva ciudat..se rupe un coltar, c***t!!! Sunt la 4400m, in mijlocul unui ghetar si am un coltar in doua….super. Am noroc, zapada e destul de topita si imi permite sa inaintez si fara coltari. Ajung la 4600m, imi ingrop echipamentul si cobor in T1 ca sa incerc sa imi repar coltarul rupt si sa ma pregatesc pentru ziua urmatoare.

IMG_0517

IMG_0530
Selfie la altitudine 🙂
IMG_0521
Crevase
Lenz Rocks - 4600m
Lenz Rocks – 4600m
IMG_0538
Vedere din T1

Cam atat pentru moment, deja m-a pregatesc sa scriu si partea a III-a. Va multumesc daca ati ajuns sa cititi pana aici :). In zilele urmatoare am sa postez si ultima parte a expeditiei.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s