De ce alergatul incet este bun?

  Cred ca majoritatea alergatorilor incepatori cred ca daca alearga prea incet (si eu am avut aceasta problema) si asta ne da batai de cap dar daca analizam mai bine nu e chiar asa. Alergatul la un ,,pace” comfortabil intareste muschii, plamanii si inima. In plus iti poti analiza tehnica de alergat si sa corectezi greselile. Deci, daca esti la inceput sau vii dupa o pauza lunga e timpul sa te concentrezi si sa te bucuri de alergatul ,,cu rabdare”. Acum sa vedem lucrurile mai in detaliu:

blog_!DE CE SA ALERGAM INCET?Daca ai un program de alergat zilnic (si reusesti sa te tii de el 😀 ) si alergi incet, eviti riscul de a accidenta si intre timp poti imbunatatii conditia ta fizica. Dupa o saptamana de alergat o sa observi ca ti’ai imbunatatit anduranta, fluxul sanguin catre muschii merge ca si uns si te poti concentra mai bine pe alergat. Alergarile confortabile o sa iti transmita o stare de bine si fara dureri. Cred ca merita, asa’i?

CAT DE INCET?Ca sa fii sigur ca alergi la un ritm potrivit trebuie sa fii atent la respiratie. Daca pufai mai ceva ca un taur inseamna ca trebuie sa o iei mai usor pana ti se egalizeaza respiratia. Daca ai terminat o sesiune de alergat in care ai alergat repede s-ar putea sa simti a doua zi – picioarele tale nu mai aceeasi energie si sa simti si dureri.  Daca ai probleme ,, cu viteza”  gaseste’ti un coleg de alergat mai incet si alergati impreuna (la mine a mers).

CAT DE DES SA ALERGAM INCET?Majoritatea alergatorilor pot alerga la un ,,pace” confortabil 90% din timp. Alergatorii care vor sa scoata anumiti ,, timpi limita” ar trebuii sa isi puna cel putin o zi pe saptamana in care sa lucreze la o viteza mai ridicata. Sunt de parere ca oricine care are in plan sa concureze la un concurs de alergat ar putea sa isi adauge o zi in care sa se obisnuiasca cu viteza de concurs fara sa riste sa se accidenteze si in restul saptamanii sa ramana la un ,,pace” confortabil.

Deci… bafta la alergat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s